Анастасія Діденко відвідала Спеціальну подію Українського жіночого конгресу

08.05.23

4 травня відбулася Спеціальна подія Українського жіночого конгресу, присвячена дієвій участі жінок у процесах безпеки та оборони, досвіду українських жінок під час повномасштабної війни, розвитку ветеранського руху.

Конгрес відбувся за участю журналісток, депутаток, громадських та політичних діячок, представниць міжнародних організацій. На подію була запрошена і старша юристка LCF Law Group Анастасія Діденко.
Настя з перших днів повномасштабного вторгнення рф в Україну глибоко занурена у волонтерський рух: займалася матеріально-технічним забезпеченням військових, консультуванням цивільного населення, надавала юридичну допомогу постраждалим від сексуального насильства, що, в тому числі, відбулося на тлі війни.

«Дуже відкликається виступ Ольги Стефанишиної, Віцепрем’єрки з питань європейської інтеграції України. Вона говорила про те, що 24 лютого відбулася важлива трансформація нашого суспільства. Тоді ніхто не звертав увагу на те, чоловік ти чи жінка. Дивилися на тих, хто може взяти лідерство, відповідальність, хто ставав до роботи, був на місці. Адже наразі ще більше укріплюється принцип рівності у секторі безпеки та оборони. Проте досі у цих сферах, а також у миробудівництві, представлена не достатня кількість жінок, – поділилася враженнями Анастасія. – Крім цього, на Конгресі було піднято важливу тему про проблеми ветеранського руху та потреби демобілізованих. Після події залишилося багато тем для роздумів та цінних ідей, які я зможу використати у допомозі постраждалим від сексуального насильства.»

Iншi Новини

Arrow Arrow