Сергій Бенедисюк та Ірина Кобець діляться знаннями зі студентами-правниками

19.08.22

Ліга студентів Асоціації правників України запустила нові проєкти підтримки майбутніх юристів. Адже, попри складний період в державі, зараз вкрай необхідно підтримати дух українських студентів та забезпечити їх подальший професійний розвиток.

У проєктах взяли участь Сергій Бенедисюк, партнер LCF Law Group, керівник практики корпоративного права, М&А та антимонопольного права, й Ірина Кобець, радниця LCF Law Group, керівниця судової практики.

Так, першим проєктом стала онлайн-школа для студентів «English contract law school for Ukrainian law students 2022». Тематика школи була обрана не випадково.

За словами Богдана Прачуна, Голови Київського осередку Ліги студентів АПУ, англійському договірному праву, на жаль, майже не приділяють уваги на українських юридичних факультетах, хоча всі молоді юристи, які починають працювати з транскордонними комерційними договорами, стикаються з ним.

В рамках цієї онлайн-школи 12 серпня Сергій Бенедисюк прочитав лекцію на тему: Структура та комерційні умови договору за англійським правом. Також Сергій став академічним радником школи. Він розробив практичне завдання для учасників школи та увійшов до складу журі, яке оцінюватиме конкурсні роботи та обере 3 переможців.

«Радий, що студенти навіть у такий складний час спраглі до знань і готові приділяти час додатковому навчанню. Адже знання, в тому числі іноземного права, дозволять їм потім більше ефективно долучатися до повоєнної розбудови України, включаючи сферу іноземного інвестування і міжнародних угод», – говорить Сергій Бенедисюк.

Крім онлайн-школи, Ліга студентів запланувала I-st Kyiv Commercial Litigation Moot Court Competition – масштабний та унікальний мут-корт для студентів-правників у сфері господарського судочинства. Мета заходу – проходження повного етапу підготовки учасників до судового процесу: від написання позовної заяви до імітації судового засідання.

Ірина Кобець братиме участь у мут-корті  в якості судді.

«Отримання практичного досвіду участі у судовому процесі – це надподія для студента-правника. В моєму студентському житті ми самостійно влаштовували внутрішні показові судові процеси. Чудово, що сьогодні студенти можуть піднятися на рівень вище та взяти участь у мут-корті, познайомитися з досвідченими юристами та отримати цінні поради та практичний досвід. Для мене сьогодні честь брати участь у мут-корті в якості судді», – говорить Ірина Кобець.

 

Iншi Новини

Arrow Arrow