Відновлювана енергетика та банки: вихід з кризи під час війни. Онлайн-дискусія

20.07.22
20 липня Українська асоціація відновлюваної енергетики та LCF Law Group провели онлайн-дискусію “Відновлювана енергетика та банки: шляхи виходу з кризи під час війни”.
Спікерами заходу були Олена Волянська, партнерка LCF, керівниця практики банкрутства та реструктуризації, та Ірина Кобець, радниця LCF, керівниця судової практики.
Іван Бондарчук, радник LCF, керівник практики енергетики та природніх ресурсів, і Олександр Козакевич, голова Української асоціації відновлюваної енергетики, модерували дискусію.
Учасники говорили про шляхи досягнення компромісів між банками та виробниками ВДЕ з метою збереження активів, залучення нових інвестицій та подальшого розвитку.
Реалії бізнесу галузі змінилися у зв’язку з війною та зміною державної політики. Розрахунки та фінансові моделі, під які залучалися інвестиції у 2015-2019 роках, тепер не актуальні. Це призвело до того, що значна кількість виробників ВДЕ зіткнулися з проблемами обслуговування зобов’язань перед банками та опинилися на межі банкрутства.
Отже, діалог для пошуку компромісів є актуальним як ніколи. Під час заходу учасники обговорили, які колективні (на рівні діалогу галузі) та індивідуальні (на рівні діалогу компанії з банком) заходи можуть бути для цього корисними. Особливо важливо, наголосили спікери, демонструвати проактивний підхід до діалогу, а не чекати, що банк або уряд самостійно будуть вирішувати проблеми чи спишуть заборгованість.

Iншi Новини

Arrow Arrow